فهرست مطالب

یافته های نوین زمین شناسی کاربردی - پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1393)

مجله یافته های نوین زمین شناسی کاربردی
پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • مهناز پروانه نژاد شیرازی*، لاله یزدان دوست، زهرا مرادی صفحات 1-14
    تاقدیس دشتک در بخش غربی تنگ چوگان در منطقه کازرون قرار گرفته است. برای تعیین ریزرخساره ها و محیط رسوبی سازند آسماری در این تاقدیس، دو برش به صورت سیستماتیک در یال شمالی و یال جنوبی آن، به ترتیب با ضخامت 310 و 350 متر، اندازه-گیری و نمونه برداری گردید. بررسی های دقیق سنگ شناختی و فسیل شناختی در این برش ها منجر به شناسایی 13 ریزرخساره گردید. ریزرخساره های یال شمالی شاملL5، L4، L3، L2، L1، B7، B4، B3، B2، B1، O1 و ریزرخساره های یال جنوبی شاملL5، L3، L1، B7، B6، B5، B4، B3، B1، O1 می باشند. محیط رسوب گذاری سازند آسماری در این برش ها از نوع رمپ کربناته (شامل رمپ خارجی، رمپ میانی و رمپ داخلی) تفسیر گردید که بیش ترین ضخامت از رسوبات آن در محیط رمپ داخلی نهشته شده است. سن سازند آسماری در این منطقه روپلین- شاتین تعیین گردید. این سازند به صورت تدریجی بر روی سازند پابده و در زیر نهشته های آبرفتی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سازند آسماری، ریزرخساره، تاقدیس دشتک، تنگ چوگان، کازرون
  • منیر مجرد* صفحات 15-23
    منطقه مورد مطالعه در غرب دریاچه ارومیه (شهرستان ارومیه) می باشد. در این ناحیه گنبد آتشفشانی منفردی دیده می شود که یکی از قله های اصلی آن بزوداغی است. انواع محصولات پیروکلاستیک و ترم های اسیدی تا حدواسط در منطقه مشاهده می شود که داسیت ها غالب ترین ترکیب در این میان هستند. کانی های اصلی داسیت ها شامل پلاژیوکلاز و آمفیبول است که در یک متن میکرولیتی تا هیالین جا گرفته اند. بافت غربالی و دوباره رشد کرده پلاژیوکلازها رایج است. با مطالعات ژئوشیمی مشخص شد این سنگ ها از نوع داسیت بوده و سرشت کالک آلکالن دارند. نسبت LREE/HREE در این سنگ ها بالاست. این سنگ ها از HREE، HFSE، Ta، Nb، Ti فقیر بوده و در مقابل از LILE و به ویژه Sr، K، Ba غنی می باشند. جایگاه تکتونیکی مرتبط با قوس و نقش مهم پوسته در تولید ماگمای مولد این سنگ ها از دیگر نتایج حاصله است. در واقع این اولین معرفی سنگ های خروجی بزوداغی به جامعه زمین شناسی ایران است.
    کلیدواژگان: ژئوشیمی، سنگ های آتشفشانی، بزوداغی، ارومیه
  • مهین کردی، عبدالناصر فضل نیا*، حسین پیرخراطی، بهروز رفیعی، هوشنگ وفایی صفحات 24-46
    به منظور بررسی کیفیت منابع آب زیرزمینی شمال غرب دشت کبودرآهنگ، از پارامترهای هدایت الکتریکی، کلسیم، کلرور، منیزیم، سدیم، سولفات، و بی کربنات، TDSو SAR حاصل از تجزیه شیمیایی آب زیرزمینی، استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های کیفیت شیمیایی 18 نمونه آب از شبکه توزیع روستاهای انتخابی موجود در منطقه مورد مطالعه در دو دوره (آبان 87 و مرداد 88) با استفاده از نمودارهای شولر، پایپر، ویلکوکس، دورو و نقشه های هیدروژئوشیمیایی انجام شد. مطالعات نشان داده است که اکثر منابع آب از نظر کشاورزی در طبقه C2S1 و C3S1 قرار دارند. بنابراین، کیفیت مناسب تا قابل قبول را برای مصارف کشاورزی دارا هستند. علاوه بر این، آب برای شرب در این دشت، سختی (279 تا 500) قابل قبول دارد. آب از لحاظ مصارف صنعتی خاصیت خورندگی دارد.
    کلیدواژگان: هیدروژئوشیمی، کیفیت آب، کبودرآهنگ، همدان
  • هوشنگ مرادی*، بهرام علیزاده صفحات 47-57
    تعیین بلوغ حرارتی یک واحد سنگ منشاء یکی از مراحل اصلی ارزیابی ژئوشیمیایی سنگ های منشاء است که دارای اهمیت بالایی بوده و به روش های گوناگون قابل اندازه گیری می باشد. مطالعه حاضر، مثالی از به کارگیری همزمان پارامترهای بلوغ به دست آمده از آنالیزهای پیرولیز راک ایول، کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی برای تعیین بلوغ حرارتی سازند کژدمی در میدان نفتی یادآوران است. در این مطالعه، تعداد 17 نمونه خرده حفاری سازند کژدمی به طور سیستماتیک جمع آوری گردید. پس از پیرولیز نمونه ها با استفاده از دستگاه راک ایول 6، 2 نمونه (KUK-535 و HOS-420) برای انجام آنالیز تکمیلی انتخاب شدند. نتایج به دست آمده از پیرولیز نمونه ها نشان می دهند که مقادیر Tmax دارای محدوده تغییرات از 421 تا 436 درجه سانتی-گراد می باشند. مقدار Tmax میانگین به دست آمده برابر با 428 درجه سانتی گراد است که نشان می دهد نمونه های مورد مطالعه در ابتدای پنجره نفتی قرار دارند. استفاده از پارامترهای بلوغ حرارتی به دست آمده از آنالیز کروماتوگرافی گازی (نسبت های CPI و Pr/Ph) و هم چنین نسبت های بیومارکری (نسبت های20S/(20S+20R) و نسبت های ββ/(ββ+αα) برای استران ها و نسبت های Ts/Tm و Moretaen/Hopane برای ترپان ها) نشان می دهد که سازند کژدمی در مقطع مورد مطالعه از لحاظ بلوغ حرارتی در محدوده پنجره نفتی قرار می گیرد. نسبت های بیومارکری به دست آمده از ترکیبات آروماتیکی نیز نشان می دهند که نمونه های مورد مطالعه در مراحل آغازین پنجره نفتی قرار گرفته اند. در پایان می توان نتیجه گرفت که سازند کژدمی در میدان یادآوران به بلوغ حرارتی نسبتا کمی برای تولید هیدروکربن رسیده است. نتیجه گیری ما علاوه بر اینکه سهم سازندهای جوان تر (سازندهای پابده و گورپی) را در تجمع هیدروکربن های موجود در مخازن کشف شده مستثنی می کند (نفت اقتصادی تولید نکرده اند)؛ سازندهای قدیمی تر(سازندهای سرگلو و گرو) را نیز به عنوان سنگ های منشاء احتمالی در این میدان پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: میدان نفتی یادآوران، سازند کژدمی، کروماتوگرافی گازی، کروماتوگرافی گازی، طیف سنج جرمی، بلوغ حرارتی، زاگرس
  • قربان وهاب زاده*، احمد خاکزاد، ایرج رساء، میر رضا موسوی صفحات 58-70
    کانی سازی فلوریت در البرز مرکزی در سازندهای الیکا و تیزکوه رخداده و ژنز این کانسارها از اپی ژنتیک تا رسوبی- دیاژنتیک در نظر گرفته شده است. بر اساس نتایج حاصله در این تحقیق، کلیه فلوریت های رسوبی- دیاژنتیک و اپی ژنتیک دارای الگوی به هنجار شده مشابهی بوده و فلوریت اپی ژنتیک از انحلال، انتقال و تحرک مجدد فلوریت های قبلی (رسوبی- دیاژنتیک) منشاء گرفته اند. به دلیل تشابه در الگوی به هنجار شده فلوریت و سنگ میزبان آهکی کانسار امافت (سازند تیزکوه) و عدم تشابه این الگو با سنگ های آذرین اطراف کانسار، این عنصر از سنگ آذرین منشاء نگرفته، بلکه از سنگ آهکی میزبان تامین شده است. در کانسار فلوریت کمرپشت مقدار عناصر نادر خاکی به طور مشخصی از رگه فلوریت به هاله دگرسانی و بازالت سالم اطراف زیادتر می شود، به طوری که بیش ترین مقدار عناصر نادر خاکی در بازالت ها و کمترین آن در فلوریت اندازه گیری شده است. علاوه بر این، بین الگوی به هنجار شده بازالت، هاله دگرسانی و رگه فلوریت در کانسار کمرپشت تشابه کاملی وجود دارد که مبین شستشو و خروج عناصر نادر خاکی از سنگ بازالت به رگه فلوریت است. عدم تشابه در الگوی به هنجار شده شیل های سیاه رنگ و ماسه سنگ سازند شمشک و کانی فلوریت منطقه می رساند که این سنگ ها منشاء عنصر فلوئور نبوده اند. این نتیجه گیری توسط مقدار کم عناصر نادر خاکی در این سنگ ها حمایت می شود. به دلیل وجود آنومالی منفی Eu و مثبت برای Ce، محیط تشکیل فلوریت در سازند الیکا احیایی بوده است.
    کلیدواژگان: عناصر نادر خاکی، کانسار فلوریت، البرز مرکزی
  • سید حمید وزیری، مرتضی یوسفی، مرجان عامل*، فاطمه وکیل باغمیشه، محمد اسمعیل صداقت صفحات 71-84
    به منظور مطالعه ی سازند گورپی، برش چینه شناسی تنگ زنجیران واقع در جنوب باختری کوار (جنوب خاوری شیراز)، انتخاب گردید. سازند گورپی در این منطقه، دارای 5 بخش به ستبرای 5/ 362 متر می باشد و از تناوب شیل آهکی، سنگ آهک مارنی، سنگ-آهک، شیل و مارن تشکیل شده است. همبری پایینی سازند ایلام با سازند گورپی به طور پیوسته و هم شیب است و همبری بالایی سازند گورپی با سازند پابده به علت عدم وجود فرم های شاخص ماستریشتین بالایی و وجود کانی های گلوکونیت و لیمونیت، ناپیوستگی از نوع فرسایشی است. در این پژوهش 188 نمونه از سازند گورپی برداشت گردید که 148 نمونه مربوط به نمونه های سخت و 40 نمونه مربوط به نمونه های نرم می باشد. در این مطالعات 48 جنس و 56 گونه از روزن داران شناور تشخیص داده شد. براساس روزن داران مطالعه شده شاخص، سازند گورپی در برش چینه شناسی مورد بحث، دارای محدوده سنی سانتونین- ماستریشتین میانی می باشد. مطابق با بایوزون بندی، 7 بایوزون به شرح زیر در برش چینه شناسی مورد مطالعه تشخیص داده شد که بایوزون 1 تا 6 مربوط به سازند گورپی و بایوزون 7 متعلق به سازند پابده است.
    1. Dicarinella concavata Total Rang Zone.
    2. Globotruncanita elevata Partial- Rang Zone.
    3. Globotruncana ventricosa Interval Rang Zone.
    4. Radotruncana calcarata Total Rang Zone.
    5. Globotruncana aegyptiaca Interval Rang Zone.
    6. Gansserina gansseri Total Rang Zone.
    7. Morozovella velascoensisTotal Rang Zone.
    بر اساس عمق محل زندگی فونا شناسایی شده ازسازند گورپی در ناحیه مورد مطالعه، سه گروه از مورفوتایپ های کرتاسه متعلق به فونای مناطق کم عمق (50-0 متر)، مناطق حدواسط (100-50 متر) و فونای مناطق عمیق تر (بیش از 100 متر) تشخیص داده شده است. با مقایسه فرم های شناسایی شده از سازند گورپی با ایالت های جغرافیای زیستی و نقشه جغرافیای دیرینه کرتاسه می توان نتیجه گرفت که این واحد سنگی در ایالت تتیس و آب و هوای گرم نهشته شده است و شرایط رسوب گذاری آن آرام و در آب های عمیق تر از 100 متر بوده است.
    کلیدواژگان: سازند گورپی، روزن داران، ریز زیست چینه نگاری، سانتونین، ماستریشتین، زنجیران، شیراز
  • ملیحه صادقی*، رحیم شعبانیان، کوروش رشیدی صفحات 85-97
    ضخامت توالی سیستم پرمین در برش چینه شناسی پیراسحاق حدود 1400 متر اندازه گیری شده که 100 متر قاعده ی آن سازند دورود، 1100 متر سازند روته و 200 متر شامل سازند نسن است. مرز زیرین توالی با ناپیوستگی هم شیب بر روی مجموعه سنگ-های خروجی (آندزیت- داسیت) دونین قرار گرفته و مرز فوقانی آن ها به صورت پیوسته و هم شیب به آهک های صفحه ای و زردرنگ سازند الیکا به سن تریاس پیشین و میانی تبدیل می شود. به منظور مطالعه این توالی 220 نمونه جهت مطالعات میکروسکوپی به طور سیستماتیک از پایین به بالا و بر اساس تغییرات سنگ شناسی در جهت عمود بر امتداد لایه ها برداشت شد که 19 جنس و 21 گونه متعلق به 10 خانواده از روزن بران غیرفوزولینیدی و 10 جنس و 5 گونه از روزن بران فوزولینیدی شاخص مربوط به خانواده های Schubertellidae، Ozawainellidae، Schwagerinidae و Staffellidae شناسایی شده اند. بر مبنای پراکندگی روزن بران، 3 زیست زون تجمعی تشخیص و بر اساس موقعیت چینه شناسی و محتوی فسیلی، سن ردیف های رسوبی سازند دورود Asselian- Sakmarian، سازند روته Murgabian- Midian و سازند نسن Dzhulfian تعیین گردید.
    کلیدواژگان: پرمین، زیست چینه نگاری، روزن بران، پیراسحاق، جلفا
  • سعید خدابخش* صفحات 98-107
    روند ریزشونده به سمت پایین دست رودخانه ها در اثر جورشدگی هیدرولیکی و سایش دانه ها ایجاد می شود. افت سرعت و قدرت جریان به سوی پایین دست باعث حمل انتخابی رسوبات و در نتیجه کاهش اندازه دانه ها در این راستا می شود. با این وجود، ناپیوستگی هایی در این روند رخ می دهد. در این پژوهش، هفده رودخانه کشور واقع در پهنه های ساختاری ایران مرکزی، سنندج-سیرجان و زاگرس برای شناخت اثر شش عامل ایجاد ناپیوستگی در روند ریزشوندگی به سوی پایین دست رودخانه ها آزموده شده-اند: ورود منابع کناری، تغییر لیتولوژی، برداشت شن و ماسه رودخانه ای، وجود گسل در مسیر و افزایش شیب بستر. اولین عامل موجب دو نوع ناپیوستگی: 1- به صورت پرش ناگهانی (در صورت ورود شاخه فرعی با بار گراولی، تغییر لیتولوژی به سنگ های نامقاوم تر به سوی پایین دست، تغییر شیب و یا وجود گسل در مسیر) و 2- روند درشت شونده موقتی اندازه دانه (در صورت وجود منابع واریزه در مسیر) می شود. برداشت شن و ماسه رودخانه ای موجب شدت موقتی روند ریز شوندگی می شود.
    کلیدواژگان: ریزشوندگی، رودخانه، ایران
|
  • M. Parvaneh Nejad Shirazi*, L. Yazdandoust, Z. Moradi Pages 1-14
    Dashtak Anticline is situated in west part of Tang-e Chowgan in Kazerun Region. To determine the microfacies and sedimentary environment of the Asmari Formation in this Anticline, two sections were measured and sampled systematically in north and south flanks of the anticline with the thicknesses of 310 and 350m respectively. Detailed petrological and paleontological studies led to the recognition of 13 microfacies. The microfacies of the north flank consist of O1, B1, B2, B3, B4, B7, L1, L2, L3, L4, L5 and the microfacies of the south flank consist of O1, B1, B3, B4, B5, B6, B7, L1, L3, and L5. The depositional environment of the Asmari Formation in these sections was interpreted as a carbonate ramp (including outer, middle and inner ramp), which the most of sediments have been deposited in the inner ramp environment. The age of the Asmari Formation in this region was determined as Rupelian- Chattian. It overlies the Paleocene-Eocene Pabdeh Formation and underlies the alluvial deposits of recent time.
    Keywords: Asmari Formation, microfacies, Dashtak Anticline, Tange Chowgan, Kazerun
  • M. Modjarrad* Pages 15-23
    The study area is located at the west of the Urmia Lake and nearby Urmia Township. At the area an individual volcanic dome is observed that the main summit of it is the Bazow Daghi. Different pyroclastic and volcanic products (acidic to moderate in composition) are showed at the region, but dacite is dominant. The major minerals include plagioclase and amphibole with microlitic to hyaline matrix. Poikilitic and over growth textures of plagioclase crystals are regular. Geochemical studies show that the rocks are dacite to trachy-andesite and have calc-alkaline series affinity. LREE/HREE ratio is high. Depletion in HREE, HFSE and Ta, Nb, Ti against to enrichment in LILE and Sr, K, Ba and volcanic arc setting, are the other results. The geochemical studies show that crustal contamination has important role at the Bezow-daghi magma generation. In fact this is the first introduction of volcanic rocks of the Bezow-Daghi to geological society of Iran.
    Keywords: geochemistry, volcanic rocks, Bezow Daghi, Urmia
  • M. Kordi, A. Fazlnia*, H. Pirkharrati, B. Rafiei, H. Vafaei Pages 24-46
    The parameters of the electrical conductivity, calcium, chloride, magnesium, sodium, sulfate and bicarbonate contents, TDS and SAR obtained from groundwater chemical analysis were used to evaluate the quality of under ground water resources in the Northwest plain of Kaboodarahang. The data were interpreted from 18 samples of water quality in the distribution network of the selected villages in two periods (November 2008 and August 2009) using diagrams of Scholer, Piper, Wilcox, and Durov, and map of the hydrogeochemistry were performed. These studies have shown that the majority of the water resources for agricultural activities are classified in the category C2S1 and C3S1 (Conductivity Sodium Adsorption Ratio). Also this study remarks appropriate to acceptable quality for agricultural purposes. In criteria, drinking water quality in the plain is acceptable based on hardness quantity (279-500) and the Scholer graph. Water quality for the industrial activities has corrosive characteristic in all parts of the especially in Northwest of the Kaboodarahang plain.
    Keywords: Hydro, geochemistry, quality, Kaboodarahang, Hamedan
  • H. Moradi*, B. Alizadeh Pages 47-57
    Determining the level of thermal maturity of the organic matter (OM) is a main step in the source rock evaluation. The present study provides an example of application of three different analytical techniques including Rock-Eval pyrolysis, Gas Chromatography (GC) and Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GCMS), for thermal maturity assessment of the Kazhdumi Formation in Yadavaran oil field. For this, a total of 17 cutting samples from the Kazhdumi Formation were collected systematically from three wells in this oil field. The samples were analyzed using Rock-Eval 6 apparatus and two samples (KUK-535 and HOS- 420) were selected for complementary GC and GCMS analyses. Tmax values obtained from Rock-Eval pyrolysis show a relatively narrow range of variation (421-436 °C) with an average value of 428 °C which puts the samples in the early stages of oil generation window. Maturity sensitive parameters derived from GC (CPI) and GCMS analyses [20S/(20S+20R) and /(+) ratios for steranes and Moretaen/Hopane and Ts/Tm ratios for terpanes] are consistent with maturation level corresponding to the main oil generation window. However, maturity parameters based on the aromatic compounds correspond to the early oil window. According to these results, the Khazhdumi Formation has experienced a relatively low level of thermal maturation and is just about to enter the main stage of hydrocarbon generation in the Yadavaran oil field. Our conclusion not only excludes the role of younger source rocks (Pabdeh and Gurpi formations) in contributing to the discovered accumulations, but also suggests other deep source layers (e.g. Sargelu and Garau Formations) as the source for hydrocarbon reserves encountered in this oil field.
    Keywords: Yadavaran oil field, Kazhdumi Formation, GC, GCMS Analysis, Thermal Maturity, Zagros
  • Gh. Vahabzade*, A. Khakzad, I. Rasa, M. Mosavi Pages 58-70
    Fluorite mineralization occurred in Central Alborz in Elika and Tizkooh Formations. The genesis of these deposits are considered to be epigenetic to sedimentary-diagenetic type. The obtained results show that all sedimentary-diagenetic and epigenetic fluorits are with similarities normalized patterns. These similarities can be considered from solution, transportation or recrystalization of former fluorites (sedimentary-diagenetic) epigenetic fluorite originated. The pattern similarity of fluorite and host rock, it can be concluded that remobilization of F element occurred and differential patterns between fluorite and igneous rock described their independency. In Kamarpohst ore deposit, the amount of REE is increasingly from fluorite zone to alteration and finally to basalt. Also the highest amount of REE identified in basalt and the lowest amount find in fluorite. Moreover, there was a complete similarity between normalized pattern of basalt, alteration halo and fluorite vein in Kamarposht deposit. This can show the leading of REE from the basalt and transported to fluorite vein. The dissimilarity in normalized pattern in black shale, sandstone and fluorite can be explained as differently origins. This result can be supported by the low amount of REE in sandstone and shele.Because of negative anomaly of Eu and positive anomaly for Ce, the environment of fluorite in Elica Formation was reduction.
    Keywords: REE, Fluorite ore deposits, Central Alborz
  • S.H. Vaziri, M.Yousefi, M. Amel*, F. Vakil Baghmisheh, M. E. Sedaghat Pages 71-84
    In order to lithostratigraphic, microbiostratigraphic and paleoecologic study of the Gurpi Formation, Tang-e Zanjiran section located at Southwest of Kavar (southeast Shiraz) in Fars Province, has been selected. The Gurpi Formation in the Tang-e Zanjiran section with a thickness of 362.5 meters consists of calcareous shale, marly limestone, limestone, shale and marl, and can be subdivided into five informal members. The Gurpi Formation overlies the Ilam Formation conformable and overlies the Pabdeh Formation disconformable. In this research, 188 samples including 148 samples belong to strict samples and 40 samples belong to soft samples were studied. According to foraminiferal studies, 56 species belonging to 48 genera of planktonic foraminifera were identified. Based on studied foraminifera, the Gurpi Formation in the study section has Santonian-Middle Maastrichtian age. The Gurpi Formation in studied section is comparable with Caron's (1995) biozonation and can be considered 7 biozones based on planktonic foraminifera, biozones 1-6 belong to the Gurpi Formation and biozone 7 belongs to the Pabdeh Formation as follow:1- Dicarinella concavata Total Rang Zone.2- Globotruncanita elevata Partial Rang Zone.3- Globotruncana ventricosa Interval Rang Zone.4- Radotruncanacalcarata Total Rang Zone.5- Globotruncana aegyptiaca Interval Rang Zone.6- Gansserina gansseri Total Rang Zone.7- Morozovella velascoensis Total Rang Zone.Based on life-depth of identify fauna from Zanjiran stratigraphic section, three groups of cretaceous morphotype belong to epicontinental sea fauna, shallow water fauna and deep water fauna were identified. The Comparison of identified fauna from Gurpi formation with cretaceous biogeographic province and paleogeography map, it can be resulted this lithological section was precipitated in tethys province and warm weather as well, therefore, the condition of sedimentation could be in a deep-water environment with more than 100 meters.
    Keywords: Gurpi Formation, foraminifera, biostratigraphy, Santonian, Maastrichtian, anjiran, Shiraz
  • M. Sadeghi *, R. Shabanian, K. Rashidi Pages 85-97
    The thickness of the Permian sequence in Pir- Eshagh Stratigraphical section were measured about 1400 meters, which the lower 100 meters, belong to Dorud formation and the thickness of Ruteh and Nesen formations 1100 meters, and 200 meters respectively. The lower boundary of the sequence lies on the volcanic rocks of Devonian (Andesite- Dacite), nonconformaly and the upper ones into the yellowish laminated limeston of the Elika formation continously of the early and middle Triassic. In order to study the above mentioned sequence, we systematically selected 220 thin sections from the lower bound up to the upper bound based on lithological changes in a perpendicular direction.19 types and 21 genera of 10 families of non- Fusulinid Foraminifers, and 10 types and 5 genera of Fusulinid Foraminifers’ Families- including Ozawainellidae, Schubertellida, Schwagerinidae and Stafellidae- were recognized in the thin sections. According to Foraminifers’ transmittancy, there were 3 Assemblage Biozones and based on Stratigraphical conditions and fossilised contents, we could define the ages of Asselian- Sakmarian, Morgabian- Midian and Dzhulfian for Dorud, Ruteh and Nesen formations, respectively.
    Keywords: Permian, Biostratigraphy, Foraminifera, Pir, Eshagh, Julfa
  • S. Khodabakhsh* Pages 98-107
    The downstream-fining trend in river-bed sediments occurs due to the hydraulic sorting and grain erosion. Downward decrease in velocity and stream power causes selective sediment entrainment which results in a fining trend in the grain size. However, some discontinuities occur in this trend. In this study, five controlling factors which cause these discontinuities were tested in the studied rivers: side sediment sources, change in the basin lithology, mining, fault and basin slope. The first factor causes two types of discontinuities: 1- abrupt increase in the grain size (due to confluence of a gravel-bed side channel) and 2- a temporary coarsening trend (in case of side-channel screes). Mining (i.e. river sand and granule) results a temporary increase in the fining trend and occurrence of fault (causes abrupt increase in the grain size). Change in the basin lithology also causes abrupt increase in the grain size (if the downstream rocks are less resistant to erosion).
    Keywords: Fining trend, river, Iran